Yes, i'm an idiot. How do i use Vocodex in Cubase 6..

A place to ask the basic questions, a place for students, newbies, and everyone else.

Moderators: rick, Mark Bassett

Yes, i'm an idiot. How do i use Vocodex in Cubase 6..

Postby harry » Sat Aug 02, 2014 1:54 am

I'm trying to move into 2014... and actually considering buying my first plug in..

Vocodex: http://www.image-line.com/plugins/Effects/Vocodex/

So i loaded the demo, but htf does route such a plug (needs a carrier and a modulator routed to it) in cubase 6?

I believe it seems to be something to do with side chaining in Cubase 6?

and yes, i've scoured the internet and found that there are mentions of how to side chain in cubase using a 'side chain capable cubase' plug, but no mentions (as far as i can tell) that mention how to route 'vocodex' specifically. The 'vocodex' people have a tutorial online showing how to route it in FL, but no mention of how to do it in Cubase..

Would anyone with Vocodex and cubase, or cubase an a vocoding plug in, care to chime in?

or better yet.. sell me a Roland SVC-350?

Thanks in advance.
Harry Arvanitis
harry
Regular Contributor
Regular Contributor
 
Posts: 328
Joined: Sun May 08, 2005 8:51 pm

Re: Yes, i'm an idiot. How do i use Vocodex in Cubase 6..

Postby Manning » Sat Aug 02, 2014 10:56 am

I haven't used Cubase 6 in quite a while, but generally you put the audio on one track, and feed that into a MIDI channel with the vocoder plugged into it.

Under the audio track there are output options, and instead of routing it to the audio outputs, you route it into the MIDI channel with the vocoder over it.

Here's a video which seems to explain it fairly well (despite the bad audio and heavy accent).
https://www.youtube.com/watch?v=sK9JMMYYjvs
Manning Bartlett, Studio Laughing Duck, Glenorie NSW
http://www.studiolaughingduck.com
User avatar
Manning
Valued Contributor
Valued Contributor
 
Posts: 1099
Joined: Wed Sep 28, 2011 6:47 pm
Location: Glenorie NSW

Re: Yes, i'm an idiot. How do i use Vocodex in Cubase 6..

Postby Chinagraf » Sat Aug 02, 2014 11:58 am

I've set up vocoder plugs on a stereo group track before. Send the carrier to the group panned hard left, send the modulator to the group panned hard right, then you select the sources in the plugin, ie carrier - left etc.
It depends on the plug itself and how it operates.
User avatar
Chinagraf
Valued Contributor
Valued Contributor
 
Posts: 1599
Joined: Wed Jun 22, 2005 1:09 am
Location: Melbourne


Return to You've gotta start somewhere.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest